Logga in

Hammarby sjöstad

För dig som vill hitta förstahandskontrakt i Hammarby sjöstad, men som saknar kötid från bostadskön, är FixaKontraktet.se ett bra verktyg. Våra medlemmar får hjälp att hitta lägenheter i Hammarby sjöstad och i andra delar i och omkring Stockholm.

Området Hammarby sjöstad är ett stadsbyggnadsprojekt som förväntas vara slutfört 2017. Projektet som är uppdelat på två stadsdelar, Södra Hammarbyhamnen och Södermalm, kommer husera lägenheter för drygt 25000 invånare. Kring utbyggnaden av stadsdelen finns ett tydligt miljötänk med bland annat solceller på flera hustak. Många av lägenheterna har utsikt över Hammarby sjö, där boflottar för fåglar placerats för att skapa ett rikt fågelliv. Mycket cykelstigar och en bilpool uppmuntrar också miljötänket.

Trots att stadsdelen ligger på södra och östra sidan av Hammarbystrand, räknas den den ändå till Stockholms innerstad.

Tidigare fanns en hel del industrier vid stränderna kring Hammarby sjö. Många av dem var textilindustrier. Den sista lades ner 1952.

För dig som vill flytta hit finns både hyresrätter och bostadsrätter. När det gäller hyresrätter kan FixaKontraktet.se hjälpa dig som saknar tillräckligt lång kötid i bostadskön att hitta lägenheter där snabbhet med att anmäla intresse är viktigare än hur många år du har stått i bostadskön.