Logga in

Sköndal

För dig som vill hitta förstahandskontrakt i Sköndal, men som saknar kötid från bostadskön, är FixaKontraktet.se ett bra verktyg. Våra medlemmar får hjälp att hitta lägenheter i Sköndal och i andra delar i och omkring Stockholm.

Sköndal är en stadsdel i Stockholms kommun som ligger i Farsta. Invånarantalet är omkring 7600 personer och stadsdelen gränsar till Hökarängen, Farsta, Skarpnäcks Gård, Gubbängen, Larsboda och Orhem.

Den första stadsplanen för utbyggnad av Sköndal fastställdes 1947. Sköndalsskolan byggdes 1953 för att utökas med Sköndalshallen, som är en kommunal idrottshall, något senare. På 60-talet uppfördes en terrasshusbebyggelse vilka nu är kulturmärkta av Stockholms stadsmuseum.

I Sköndal finns Campus Sköndal som är en del av Ersta Sköndal högskola. Där kan man exempelvis studera teologi och socialvetenskap. Då området erbjuder bra friluftsmöjligheter finns där bland annat ett utegym och handikappsbad.

En av de utmärkande detaljerna för Sköndal är att gatorna ofta har bagarenamn, -vilket de gör skäl för; det går att hitta underbart goda bröd på konditorierna i stadsdelen!

För dig som vill flytta hit finns både hyresrätter och bostadsrätter. När det gäller hyresrätter kan FixaKontraktet.se hjälpa dig som saknar tillräckligt lång kötid i bostadskön att hitta lägenheter där snabbhet med att anmäla intresse är viktigare än hur många år du har stått i bostadskön.