Logga in

Vasastan

För dig som vill hitta förstahandskontrakt i Vasastan, men som saknar kötid från bostadskön, är FixaKontraktet.se ett bra verktyg. Våra medlemmar får hjälp att hitta lägenheter i Vasastan och i andra delar i och omkring Stockholm.

Vasastan är en stor stadsdel i Stockholms innerstad med ungefär 58 000 invånare. Formellt heter stadsdelen Vasastaden och gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Norra Djurgården samt till Solna kommun. Tidigare var Vasastan ett område i stadsdelen Norrmalm, men fick officiellt ett eget stadsdelsnamn 1926.

Centralt i Vasastan ligger Stockholms Stadsbiblioteks huvudbibliotek. Andra kända platser i Vasastan är bland annat Vasaparken, Odenplan och S.t Eriksplan. I Vasastan ligger också Sabbatsbergs sjukhus och Observatoriet som är ett museum med både fasta och tillfälliga utställningar om vetenskap.

En av våra mest folkkära personer, Astrid Lindgren, bodde i Vasastan i 70 år. När hennes böcker har blivit film har flera av dem spelats in i Vasastan, bland annat Karlsson på taket och Morrhår och ärtor.

För dig som vill flytta hit finns både hyresrätter och bostadsrätter. När det gäller hyresrätter kan FixaKontraktet.se hjälpa dig som saknar tillräckligt lång kötid i bostadskön att hitta lägenheter där snabbhet med att anmäla intresse är viktigare än hur många år du har stått i bostadskön.