Sommarerbjudande: 40 30 dagar för 298 kr!

Logga in

Telefonplan

För dig som vill hitta förstahandskontrakt i Telefonplan, men som saknar kötid från bostadskön, är FixaKontraktet.se ett bra verktyg. Våra medlemmar får hjälp att hitta lägenheter i Telefonplan och i andra delar i och omkring Stockholm.

Telefonplan ligger i stadsdelen Midsommarkransen i Söderort och är en av de mest livfulla platserna i Stockholm utanför centrum. Här ligger en tunnelbanestation på röda linjen, från vilken det tar mindre än 15 minuter att åka till t-centralen. I hela stadsdelen Midskommarkransen bor cirka 8 000 personer, och platsen är även lättillänglig från Västberga, som har cirka 4 000 invånare. Midsommarkransen ingår i stadsdelsområdet Hägersten-Liljeholmen och kallas ibland i folkmun för Kransen.

Telefonplans öppna plats har måtten 50x60 meter. Här ligger den gamla Ericssonfabriken, som byggdes under 40-talet och har gett namn åt platsen. Efter att telekombolaget Ericsson flyttat sin verksamhet från platsen har Telefonplan kommit att präglas mer av utbildning och kontorsverksamhet.

Sveriges största konst- och designskola, Konstfack, har bland annat sin verksamhet i den tidigare fabriken (som för övrigt är K-märkt) sedan 2004.

För dig som vill flytta till Telefonplan finns både hyresrätter och bostadsrätter. När det gäller hyresrätter kan FixaKontraktet.se hjälpa dig som saknar tillräckligt lång kötid i bostadskön att hitta lägenheter där snabbhet med att anmäla intresse är viktigare än hur många år du har stått i bostadskön.