Logga in

Våra tilläggstjänster

När vi presenterade nya FixaKontraktet.se, där vi gjort om stora delar från grunden, kompletterade vi även med två tilläggstjänster - varav en fortfarande är aktiv. Stommen i FixaKontraktet.se är dock fortfarande vår effektiva förstahandsbevakning.

Hyresvärdsregister

FixaKontraktet Direkt är en bevakning av lägenheter på webbplatser där snabbhet går före kötid. Du som vill söka mer aktivt kan också ta kontakt med hyresvärdar själv och presentera dig.

För att underlätta detta och ge dig ytterligare hjälp i ditt bostadssökande har vi sammanställt ett register på fastighetsvärdar som har hyreslägenheter i och omkring Stockholm. Här finns också råd och tips om hur du kan presentera dig samt färdiga ansökningsmallar att använda som underlättar ditt sökande av ett förstahandskontrakt i Stockholm.

Utöver det har vi lagt till egna kommentarer om många av värdarna, för att du enklare ska kunna avgöra vilka som kan ha ett boende som passar dig och vilka som det mest är slöseri med tid att kontakta. Du kan filtrera värdarna snabbt och enkelt och välja att till exempel bara titta på dem som andra har kommenterat på.

Andrahandsannonsering

FixaKontraktet har tidigare haft andrahandsannonser, men idag fokuserar vi helhjärtat på att hjälpa våra medlemmar i sökandet efter förstahandskontrakt.

Beslutet att sluta med andrahandstjänsten bottnade i att andrahandsmarknaden lockar till sig personer som försöker begå bedrägerier eller som hyr ut lägenheter till oskäligt höga hyror. Under den tid som vi hade andrahandsannonser jobbade vi aktivt med att försöka ligga steget före lurendrejare för att hålla deras annonser borta från vår sida. Dessutom erbjöd vi gratis juristhjälp till våra medlemmar ifall de hamnade i kläm.

Vi insåg dock att det arbetet tog för mycket tid och kraft från vår huvudidé: att hjälpa våra medlemmar att hitta förstahandskontrakt i och omkring Stockholm. Därför har vi numera slutat med andrahandsannonserna och fokuserar istället helhjärtat på förstahandskontrakt.