Logga in Logga in

Våra tilläggstjänster

I augusti 2012 presenterade vi nya FixaKontraktet.se, där vi gjort om stora delar från grunden. Stommen i FixaKontraktet.se är fortfarande vår effektiva förstahandsbevakning, men nu har vi kompletterat den med två tilläggstjänster.

Andrahandsannonsering

Under sommaren 2012 genomförde vi en medlemsenkät. En sak som många efterlyste var möjligheten att samla sitt bostadssökande på ett ställe. Även om man helst är ute efter ett förstahandskontrakt kan det vara så att man behöver hitta ett boende snabbt och därför vill leta brett från början för att öka sina chanser. Då kan det finnas en poäng med att samtidigt titta efter en andrahandslägenhet tills vidare.

Andrahandskontrakt är oftast lättare att få tag i, men nackdelen är att de är tidsbegränsade och att det inte känns lika mycket som ett "riktigt" hem.

För att hjälpa dig som medlem har FixaKontraktet därför valt att nu börja med andrahandsannonser. Vi börjar i liten skala och erbjuder under en introduktionsperiod dig som redan är medlem detta som ett gratis komplement. Hur tjänsten utvecklas i framtiden återstår att se.

Hyresvärdsregister

FixaKontraktet Direkt är en bevakning av lägenheter på webbplatser där snabbhet går före kötid. Du som vill söka mer aktivt kan också ta kontakt med hyresvärdar själv och presentera dig.

För att underlätta detta och ge dig ytterligare hjälp i ditt bostadssökande har vi sammanställt ett register på fastighetsvärdar som har hyreslägenheter i och omkring Stockholm. Här finns också råd och tips om hur du kan presentera dig samt färdiga ansökningsmallar att använda som underlättar ditt sökande av ett förstahandskontrakt i Stockholm.

Utöver det har vi lagt till egna kommentarer om många av värdarna, för att du enklare ska kunna avgöra vilka som kan ha ett boende som passar dig och vilka som det mest är slöseri med tid att kontakta. Du kan filtrera värdarna snabbt och enkelt och välja att till exempel bara titta på dem som andra har kommenterat på.