Logga in Logga in

Fråga juristen

De allra flesta andrahandsuthyrningar fungerar helt utan problem, men det finns ändå anledning att vara försiktig. I vår strävan efter att skapa en trygg andrahandsuthyrning erbjuder vi dig personlig hjälp av vår bostadsjurist. Dels för att hjälpa dig att undvika trubbel och dels för att hantera eventuella problem som du stöter på.

När det gäller andrahandsuthyrning kan det ibland vara bra att vara extra försiktig. Du ska inte betala förskottshyror för en lägenhet som du bara har sett på bild och aldrig i verkligheten, utan bara på bild. Man ska också se till att ha ett ordentligt kontrakt och se till att man är säker på att den man hyr av är den som den utger sig för att vara. Det låter som självklarheter, men ändå så blir det ofta fel. Och även om man gör alltid rätt finns fortfarande risken att man råkar illa ut.

För dig som är medlem hos oss på FixaKontraktet.se erbjuder vi från och med idag möjlighet att få individuella svar på dina juridiska frågor - helt gratis. För dig som gör upp om andrahandsuthyrning via FixaKontraktet.se ingår också en timmes gratis rådgivning ifall konflikter eller oenighet skulle uppstå. Det kan till exempel vara en hyresvärd som kräver oskäliga hyror eller en hyresgäst som har varit oaktsam med lägenheten.

Rozze S Baleng är jurist, särskilt inriktad på bostadsjuridik. Han har jobbat inom fastighetsbranschen i fem år på både hyresvärd- samt hyresgästsidan. Bland annat har han varit Bostadsombudsman på AF Bostäder i Lund samt drivit egen juristbyrå sedan 2008. Tillsammans med sin bror Zolle Baleng, som är fastighetsmäklare, driver han en blogg som rör bostadsfrågor.

Din fråga ställer du via e-post till juristen@fixakontraktet.se. Innan du frågar, kolla gärna vanliga frågor och svar om bostadsjuridik för att se om svaret på din fråga finns där.