Julerbjudande: 40 30 dagar för 298 kr!

Logga in

David och Lena hoppas på sitt livs affär

FixaKontraktets ansökningsmall hjälpte David och hans flickvän Lena att hitta förstahandskontraktet. Nu verkar det som att hyreslägenheten kommer omvandlas till bostadsrätt och de har nu fått en unik möjlighet till en riktigt bra affär.

Två kompisar till David hade fått en lägenhet vid Globen genom FixaKontraktet.se, så han blev nyfiken och gick med.
- Jag började med att söka en lägenhet i Djursholm. Mest för att jag tänkte att den skulle kunna vara bra att byta med, om det fanns något äldre par som ville flytta från stan.
- Den fick jag inte, men jag hade skickat med ett personligt brev som värden gillade så senare tog de kontakt med mig och erbjöd mig en lägenhet i Danderyd istället.

Brevet var i princip helt baserat på FixaKontraktets mall för ansökningsbrev.
- Jag tog bara ansökningsmallen och skrev om lite så att det skulle passa mig.

Nu, ett år senare har paret flyttat in och de två intilliggande hyreshusen har omvandlats till bostadsrätter. Det mesta verkar tala för att huset som Davids lägenhet ligger i står näst på tur.

- Tittar man på grannhusen så har de fått köpa för 22 000 per kvadratmeter. De som har sålt har gjort det för ungefär 33 000 per kvadratmeter.
Lite snabb matematik gör att David och Lena på 65 kvadrat skulle kunna tjäna 700 000 om en ombildning blev av. Men att göra en ekonomisk vinst är inte huvudsaken för David och Lena.
- Nej, vi bor här och trivs jättebra. Det är nära till vattnet och bra springstråk. Vi har precis målat om, men man vill inte fixa för mycket innan den är friköpt. Ifall det nu inte skulle bli så ändå.