Logga in

Centralt studentboende utan kö

Ignacio V flyttade till Stockholm för att läsa marknadskommunikation på universitetet. I början bodde han inneboende och ställde sig i den vanliga bostadskön för studenter.

- När jag stått ungefär 200 dagar i kön, så var det en som jag jobbar med som tipsade om FixaKontraktet. Den första månaden jag var medlem så var jag inte så aktiv, men sedan så anmälde jag mig på rätt många lägenheter som dök upp.

Intresseanmälningarna gav snabbt resultat. Under den tredje månaden som medlem hos FixaKontraktet så fick Ignacio plötsligt tag i två studentlägenheter.

- Den ena lägenheten var lite för dyr, så jag tackade nej till den. Men så fick jag tag i en etta med pentry, toalett och dusch. Den är liten, men har allt jag kan önska mig. Dessutom ligger den otroligt centralt mitt i stan.

Ignacio har tre år kvar som student och planerar att använda FixaKontraktet igen efter att studierna är avslutade.

- Jag tror det är bästa sättet att hitta en lägenhet i Stockholm, om man som jag inte har en massa kötid.

Ignacio berättar att han tog med sig sin iPad överallt för att snabbt kunna anmäla intresse när det dök upp en ledig lägenhet.

- Jag tyckte också det fanns ett mönster när annonserna för studentlägenheter publicerades. Men den lägenhet som jag till slut fick lades ut en helt annan tid, avslutar han.