Välkommen till nya FixaKontraktet.se!

Det är oerhört kul att äntligen få dra igång vår nya sajt, fylld av flera spännande nyheter. Vi har jobbat intensivt sen i våras med att ta fram en ny version av FixaKontraktet.se, som vi tycker blev både snyggare och bättre än den förra. Målet har varit att skapa den givna startpunkten för dig som letar lägenhet i och omkring Stockholm oavsett om du är ute efter ett förstahandskontrakt eller ett tillfälligt andrahandsboende.
Några av nyheterna har vi redan berättat om, till exempel den här bloggen. Här kommer en lista på vad som finns nu och som inte fanns för en vecka sedan.

Bloggen
Här kommer vi att samla nyheter om FixaKontraktet och om bostadsläget i Stockholm i stort. Nu i början blir det såklart fokus på allt det som händer på sajten, men tanken är att vi längre fram kommer att ha en bredare ingång till ämnet.

Andrahandsannonser
Under sommaren genomförde vi en medlemsenkät. En sak som många efterlyste var möjligheten att samla sitt bostadssökande på ett ställe. Även om du helst vill ha ett förstahandskontrakt, så är det för ofta viktigare att det blir rätt än att ta första bästa lägenhet som erbjuds. Därför kan det finnas en poäng med att samtidigt titta efter en andrahandslägenhet tills vidare. Därför har FixaKontraktet valt att nu börja med andrahandsannonser. Vi börjar i liten skala och erbjuder under en introduktionsperiod dig som redan är medlem detta som ett gratis komplement. Hur tjänsten utvecklas i framtiden återstår att se.

Fråga juristen
Att vi inte börjat med andrahandsannonser tidigare beror i mångt och mycket på andrahandsmarknaden är en marknad som drar till sig många oseriösa aktörer. Det händer att folk blir lurade på både boende och pengar och många upplever att det är osäkert vilka regler som egentligen gäller. Men efter en lång diskussion har vi kommit fram till att det inte blir bättre för att vi bara står bredvid. Istället har vi bestämt oss för att försöka skapa en så trygg andrahandsuthyrning som möjligt. Därför har vi även inlett ett samarbete med en jurist som är inriktad på just hyresrättsfrågor. Både du som hyr och du som hyr ut kan ställa frågor till honom via mejl. Dessutom står vi för en timmes gratis konsultation om det skulle uppstå verkliga problem.

Hyresvärdsregister
Alla värdar lägger inte ut sina lägenheter på nätet. Det kan faktiskt löna sig att kontakta hyresvärden direkt och fråga om de har några lediga lägenheter på gång. Här gäller två saker: Att veta vilka värdar det är värt att kontakta och att ha lite tur. Det andra kan vi inte hjälpa till med, men på första punkten så har vi gjort vårt bästa med att samla in information om de olika värdarna för att du själv ska kunna göra en bedömning av vilka du bör ringa. Det finns även möjlighet att kommentera och diskutera värdarna med andra medlemmar.

Utökad mobilanpassning
Vi har jobbat mycket med att vår nya sajt och design ska vara så anpassad för mobiltelefoner och surfplattor som det bara går. Du ska enkelt skunna hantera din lägenhetsbevakning även när du inte befinner dig vid en dator. Nu finns FixaKontraktet med appkänsla, utan att du behöver ladda ner någon ny app till din telefon.

Låt oss gärna veta vad du tycker eller kom med förslag på ytterligare förbättringar!

/ Pontus, Rozze, Frida och Rickard (som saknas på bilden)