Två veckor till kontrakt

När Mikael K och hans flickvän Christina avslutade sina studier och flyttade från Piteå till Stockholm bodde de först i en andrahandslägenhet. Men efter ett och ett halvt år hade de tröttnat på sitt tillfälliga boende och bestämde sig för att försöka få tag i ett förstahandskontrakt.

- Jag googlade lite planlöst och av en slump hittade jag till FixaKontraktet, berättar Mikael. Jag var först väldigt skeptisk till att betala för tjänsten, men tänkte att det skadar inte att prova en månad.

Mikael anmälde intresse på lägenheter så fort han fick ett sms eller mail.

- Jag märkte att det gällde att vara snabb eftersom lägenheterna ofta låg ute i bara tio minuter. Så det var en fördel att jag kunde svara trots att jag var på jobbet på dagarna.

Det tog två veckor tills paret blev kallade på en visning på en stor tvåa på 83 kvadratmeter i Solna. Tre dagar efter visningen fick de ett erbjudande om att skriva kontrakt på lägenheten.

- Det här har verkligen förändrat min syn på hyresmarknaden. Tänk att jag som 24-åring kan få en lägenhet utan att jag stått i kö i en massa år, avslutar Mikael.