Borgarråd firar nya bostadsplaner

Stockholms eget stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevis gör bokslut för året och meddelar att detaljplaner för 5258 nya bostäder har klubbats av stadsbyggnadsnämnden. Årsmålsättningen var 5000 bostäder under 2013, så det är glädjande nyheter.

- Det visar på att stadens organisation är rustad för utmaningen att leverera 140 000 bostäder till år 2030, säger hon i ett pressmeddelande.

Bostadsbloggen skrev tidigare i december att bostadsbristen i Stockholm ökar trots ökat byggande. Då menade Bo Hansson, som är analytiker på Boverket, att 40 000-50 000 nya bostäder per år behövs för att åtgärda bostadsbristen. Så Kevius målsättning kanske inte räcker hela vägen fram, men vi gläds trots detta åt framgångarna under 2013 som bland annat innebär att 315 nya bostäder vid Telefonplan och 440 nya bostäder i Årstadal kommer att kunna byggas.

Bostadsbloggen passar på att önska god jul och återkommer i mellandagarna. Då hälsar vi på hos en av våra medlemmar som berättar hur det gick till när han fick en lägenhet via FixaKontraktet.