Lägenhetssökarkurs, del 1

Hej,

Jag har startat en liten gratiskurs i bostadssökande, som jag tänkte tipsa om här också.

När jag själv flyttade till Stockholm och sökte lägenhet upptäckte jag att många hyresvärdar förmedlar lägenheter via sina hemsidor och att det var upp till oss sökande att snabbt anmäla intresse när en ny lägenhet dyker upp.

Hos vissa är det den som anmäler sig allra först som får lägenhet, hos andra väljs hyresgästen utifrån anmälningar som kommit in.

Gemensamt är dock att lägenheterna ligger ute väldigt kort tid, ibland bara några minuter. Dessa lägenheterna är oftast är snabbaste vägen till ett förstahandskontrakt.

Eftersom lägenheterna ligger uppe så väldigt kort tid är det lätt att missa dem. Jag skapade en bevakning av hyresvärdarnas hemsidor som idag utgör grunden i FixaKontraktet. Som medlem får du mejl och SMS när nya lägenheter dyker upp och sedan kan du enkelt klicka dig in och anmäla ditt intresse i tid.

Under åren som gått sedan dess har jag hunnit skaffat mig bra koll på hyresmarknaden i Stockholm och jag har nu sammanställt ytterligare 19 tips jag nu delar med mig av i en mejlkurs på den förträffliga sajten Daily Bits Of.

Skriver du upp dig där får du mejl med dessa tips i rask takt, men om du inte gillar att få mejl kan du också följa bloggen för vi framöver för vi kommer pytsa ut dem här med ojämna mellanrum också.

Vänliga hälsningar
Pontus, grundare FixaKontraktet.se